Fin sluttspurt og meget godt årsresultat

Røros lufthavn på nyttårsaften 2017. Foto. Ole Jørgen Kjellmark.

I følge en pressemelding fra lufthavnsjef ved Røros lufthavn, Gudbrand Rognes ble det en fin sluttspurt på 2017 og et meget godt årsresultat for Avinor Røros lufthavn. 

Statistikken for desember 2017 ga totalt 2277 passasjerer, mot 2077 i desember 2016, en økning på +9,6%.

De ekstra rotasjonene knyttet til julemarkedet tidlig i desember bidro sterkt til trafikkøkningen i julemåneden.

I desember ble det totalt 8 kanselleringer, mot 4 i samme måned i fjor. Økningen denne måneden skyldes værmessige forhold på Røros.

– Å drive lufthavn i vinter-Norge gir iblant slike utslag. En må prioritere sikkerhet fremfor regularitet i enkelte tilfeller, med sterk vind, redusert sikt og lav bremseeffekt på rullebanen, skriver Rognes i pressemeldingen.

2017

Årsstatistikken for 2017 ga totalt 24473 passasjerer, mot 21042 i 2016. Økningen er på hele 16,3%, og er i følge pressemeldingen av de bedre tallene i prosent i Avinorsystemet.

– Tallet er også de beste siden Braathens fløy på Røros, de opererte som kjent med større maskiner enn det Widerøe gjør. Widerøe har gjennom året fremstått som kundeorienterte, og satt opp en ekstra rotasjon på søndag i vinter. Det var et direkte resultat av høyt belegg forrige vinter. Tilgang på rabatterte billetter inn mot flyavgang har vært bedre enn før, noe markedet virker å være tilfreds med. Et godt flytilbud er av mange fremhevet som veldig viktig for nærings- og reiseliv i regionen. Vi ser med glede at vårt bidrag til utvikling i regionen virker å ha økt i 2017, noe som motiverer oss for videre satsing, skriver Gudbrand Rognes.

Lufthavnsjef, Gudbrand Rognes. Foto: Tove Østby