Femundløpet inviterer barnehager og skoler

Femundløpet har sendt invitasjon til  kommuner i fjellregionen som har sjekkpunkt og trase for Femundløpet. Det er kommunenes skoler og barnehager som inviteres til læring og å være med å skape stemning under Femundløpet 2017 i tidsrommet 10.-14.02.2017. 

Femundløpet ønsker at flere barn, unge og deres familier får oppleve det fantastiske samspillet som er mellom godt trente og motiverte løpshunder, deres robuste og naturelskende kjørere/eiere, og et av verdens største sledehundeløp som slynger seg gjennom regionens fantastiske natur som arena og kulisser.

Femundløpet vil legge til rette for et opplegg der barna/elevene i trygge omgivelser får nyte bålvarmen og heie på ekvipasjene som suser forbi. Dersom noen av barnehagene/skolene/klassene/elevene kunne fått et tilbud om overnatting ute for å oppleve og erfare hva en hundekjører møter av opplevelser, spenning og utfordringer, hadde dette vært ekstra hyggelig, står det i invitasjonen.

Femundløpet tror det er fullt mulig å lage et pedagogisk tilbud knyttet til dyr, løpsdistanse, tid, temperatur, ernæring, varme, kulde, vind, klær, språk etc. I Alaska har Iditarod laget et pedagogisk opplegg –Teacher on trail.

Femundløpet inviterer til en videre dialog for å avklare om barnehagestyrer/ skoleledere ser om muligheten for et videre samarbeid. Får de tilstrekkelig positiv tilbakemelding på interesse innen 21.11.2016, vil Femundløpet invitere til en felles informasjon om Femundløpet.