Feirer 75 i kirken

Røros Janitsjarorkester med dirigent Sindre Hagen. Foto: Tove Østby

Røros Janitsjarorkester feirer sine 75 år sammen med konsert i Bergstadens Ziir førstkommende lørdag. Et bredt utvalg av lokale aktører på Rørosdeltar, og til sammen 8 aktører + solist deltar under lørdagens ettermiddagskonsert.

Det blir et variert program og noen av KES Lund’s verker vil naturlig nok bli framført. Det blir også innslag fra de helt unge innenfor Kulturskolen, til sangkor, Janitsjar , Storband, solister på sang, fele og gitar, brassband og Take Five, som har spilt bandmusikk siden 1968.

Røros Kirke er et fantastisk konsert lokale og det får fram det aller beste i alle aktører. Sangen og musikken får den plassen den fortjener med Ziiren som en majestetisk ramme rundt det hele. Nils Martin Tidemann vil være konferansier under konserten og lede det hele med sin gode evne til å presentere viktige budskap med en god porsjon humor og godt humør.

Alle aktørene er et bidrag til og et resultat av det fremragende kulturlivet vi har på Røros. Vi er gitt muligheten til å oppleve profesjonelle aktører under Vinterfestspill for noen uker tilbake og vi fikk oppleve Berlinerfilharmonikerne i Røros Kirke for ett år siden. Dette topper det kulturelle tilbudet vi har på Røros, og vi vil ikke være det foruten.

Mona Waldahl Slettum. Foto: Tove Østby

Men, det som gjør oss aller mest stolt tør jeg påstå, det er når vi kan overvære våre lokale innbyggere som kulturelle musikk- og sangaktører. Dette gjøres med høyt engasjement, høy kvalitet på det som fremføres og en bredde av ulike sjangre som bidrar til at Røros blir et ekstra attraktivt sted å leve å bo i ved at tilbudet er bredt både for publikum og aktører.

Derfor, møt opp på lørdagens konsert og ta del i en ettermiddag preget av et variert program med et knippe av de engasjerte aktører som finnes innenfor kulturtilbudet på Røros. Røros, stedet hvor vi har et brennende engasjement for kultur og frivillighet, heter det i en pressemelding fra leder i Røros Janitsjarorkester Mona W Slettum.