Enn om vi kledde fjellet?

Knut Brandstorp. Foto: Tove Østby

Leserinnlegg fra Knut Brandstorp:

Bjørnstjerne Bjørnson hadde sine meninger om hvordan fjellvidda skulle forvandles. 

Enn om vi kledde fjellet, sa furua til bjørka – og einen og lynget ble med. Og fjellet grodde til – snart ble det skog og skog, og lite igjen av fjellvidda. For lite og for mye forderver alt – har en vis mann sagt, eller var det kanskje en kvinne som spådde de bevingede ord.

Nå er fjellviddene våre i ferd med å miste sin karakter – vegetasjonen tar over, utsikten blir borte, ingen dyr er lenger med og hjelper oss med å skjøtte fjellviddene. Det trengs ved til å varme opp husa våre, og veden importerer vi fra Litauen og omliggende herligheter. Og spesielt bjørka gror, og gror og gror.

Det finnes mange lag og foreninger som trenger noen kroner, og kanskje våre nye landsmenn vil synes dette ville være et alternativ til triste dager på et asylmottak?

Når vi ser ut over viddene våre ser vi blinkende vann i alle himmelretninger. Kanskje kunne disse vannene bidra til et rikt innlandsfiske. Røros er blitt fellesnevneren når det dreier seg om utvikling av nye og spennende matvaner. Fisk er sunt, godt og billig.

Det finnes sikkert også andre kilder og øse av i fjellheimen. La oss mobilisere det vi har av «de små grå». Kanskje er vi enda rikere enn vi tror.

Sett i gang!

Knut Brandstorp