En av Norges beste arbeidsplasser

Axel Georg Borgos med beviset på at han har en av Norges beste arbeidsplasser. Foto: Tove Østby

Norgeshus ble for kort tid siden kåret til den 22. beste arbeidsplassen i Europa. Norgeshus ble først nummer 5 i Norge i kåringen her for bedrifter med over 500 ansatte. Deretter gikk turen til Europa, Norgeshus deltok i klassen store selskaper. Der var de i konkurranse med 2200 bedrifter fra 18 forskjellige land og 1,5 millioner ansatte. Her fikk Norgeshus-kjeden med sine 1200 ansatte 22.plass. Norgeshus Tømrermester A. Borgos AS på Røros var en av bedriftene som deltok i Great place to work sin kåring.

Organisasjonene på listen over Norges Beste Arbeidsplasser er de arbeidsplassene der størst andel av medarbeiderne opplever at det er en god arbeidsplass. I år har Great Place to Work samlet tilbakemeldinger fra over 28.000 ansatte fra 191 norske organisasjoner om opplevelse til 58 faktorer som beskriver kvaliteten på tillit til relasjon til ledelsen, stolthet til jobben og fellesskap med sine kollegaer.

For å bli med i konkurransen må bedriften ha gjennomført en medarbeiderundersøkelse som måler i hvilken grad medarbeiderne opplever sine forventninger innfridd innenfor fem dimensjoner: troverdighet, respekt, rettferdighet, stolthet og fellesskap.

Undersøkelsen ble sendt ut i en link til hver enkelt ansatt. Bedriften får en prosentvis skår på alle spørsmålene, som de da får tilbake fra Great place to work. For at bedriften skulle få resultatet fra undersøkelsen måtte det være minst 50% besvarelse. Hos Tømrermester A. Borgos deltok nesten alle ansatte.

– Når vi får tilbake resultatet av undersøkelsen tar vi tak i det som må forbedres. Vi gjør dette for at de ansatte skal ha det bra på jobb og trives. Da gjør de automatisk en bedre jobb. Med fornøyde ansatte får vi også fornøyde kunder, sier daglig leder av Norgeshus Tømrermester A. Borgos AS, Axel Georg Borgos.

Hele Norgeshus-kjeden var med i undersøkelsen. Kjeden har 106 forhandlere over hele landet. I kåringen konkurrerte Norgeshus med alle typer bedrifter i alle genre.

– Det betyr veldig mye for oss å ha en bra arbeidsplass der folk trives og har det bra. Hele tiden Jobber vi aktivt med arbeidsmiljøet, og tenker på at alle ansatte skal ha det bra. Vi ønsker at folk skal oppsøke oss for å spørre på jobb. Vi skal være en foretrukket arbeidsplass, sier Axel Georg.

Historien til Norgeshus Tømrersmester A. Borgos startet på 1960-tallet. Det var Axel sin far Arvid Borgos som startet firmaet. Axel tok over i 2009, da Arvid gikk inn pensjonistenes rekker. Tømrermester A. Borgos ble med i Norgeshus-kjeden i 2012, og han trives godt med Norgeshus.

– Jeg har mange å støtte meg på hele veien bla. på hovedkontoret. Og det er mange flinke forhandlere som sitter på mye erfaring, sier Axel Georg.

Norgeshus Tømrermester A. Borgos gjørt alt fra grunnmurer til hytter, eneboliger, tilbygg, oppussing og forretningsbygg. I fjor bygget de om den gamle Trevarefabrikken. De har også bla. bygd en del leiliget i Gjøsvika, og masse eneboliger.

– Gjør man en bra jobb generer det flere jobber med en gang. Det er ei travel tid fra etter påske og frem til jul, det er roligere i de kaldeste vintermånedene, sier Axel Georg.

Axel Georg har møte med sine ansatte en gang i måneden for å informere om måneden som kommer, og snakke om måneden som har gått. På møtet blir det tatt opp ting som de ansatte eventuelt lurer på. Bedriften har også startet med å ha en fagsamling en gang i måneden. Samlingen er på kontoret, det er sosialt og det tas opp ett eller to tema. Og det utarbeides gode arbeidsrutiner.