Elitekor på internasjonalt nivå besøker Røros kirke i desember

Det Norske Solistkor.

Det Norske Solistkor skal på juleturné i Trøndelag. Onsdag 13. desember klokken 19.00 besøker de Røros kirke. Med på turen har de et stjernelag av musikere – fiolinist Gjermund Larsen, bassist Mats Eilertsen og Rolf Lislevand på lutt, skriver Det Norske Solistkor i en pressemelding.

Solistkoret er Norges ledende profesjonelle kammerkor og dirigeres av Grete Pedersen. Tidligere i år ble hun tildelt Telenors Kulturpris for sin mangeårige innsats for korfeltet i Norge.

”For Solistkoret er det viktig å synge i hele Norge! Vi har sterke minner fra konserter både i Levanger, Trondheim og Røros og gleder oss til å komme tilbake – ikke minst fordi vi har med felegeniet Gjermund Larsen”, sier Grete Pedersen.

Musikken er hentet fra den populære juleplaten RÓS – Songs of Christmas som med lanseringen i 2013 gjorde Solistkorets julekonserter til en kjær tradisjon for mange.

 I tillegg får publikum oppleve musikk fra Solistkorets nye plate med Johann Sebastian Bachs motetter som også lanseres på turnéen.

Etter å ha besøkt Trøndelag går turen videre til utsolgt konsert i Oslo – så til Nederland og Belgia rett før jul.

Røros kirke. Foto: Tove Østby