Drop-in dåp og drop-in vielse

Leder for Røros Menighetsråd, Rutt-Karin Engzelius og sogneprest Harald Hauge inviterer til drop-in dåp og drop-in vielse. Foto: Tove Østby

Lørdag 13.januar 2018 blir det for første gang arrangert drop-in dåp og drop-in vielse i Røros kirke. Dette er et tilbud til de som ikke ønsker stor oppmerksomhet rundt dåp eller bryllups dagen, og er ikke beregnet for de som skal ha en stor fest etterpå. Tilbudet skal løfte frem den kirkelige handlingen.

– Det er ikke alle som vil ha så mye styr rundt en slik dag, det kan det være mange grunner til, bl.a. økonomi eller familieproblemer, sier leder for Røros Menighetsråd, Rutt-Karin Engzelius. Hun tror denne dagen kan dekke et behov for mange.

Også i dag er det en del som ønsker dåp utenom gudstjenesten, og kommer med forespørsler om det.

– Drop-in dåp kan også være dåp av eldre. Folk blir døpt i alle faser av livet, sier sogneprest Harald Hauge.

På drop-in dåp er det bare å møte opp den 13.januar, for de som ønsker å gifte seg må det være litt kontakt i forkant p.g.a papirer som må fylles ut.

På drop-in stilles vanlige krav til faddere og vitner. Men menighetsrådet har folk som kan steppe inn i de oppgavene.

Dette skal være en hyggelig dag, og det blir servert kaffe og kaker, og organisten er i kirken. Drop-in dåp og vielse blir arrangert igjen dersom det er behov for det.

– Det er artig å prøve nye ting i en gammel kirke, vi har snakket om dette i flere runder, sier Rutt-Karin og Harald.

Drop-in-dagen ble lagt til 13.januar fordi det er den eneste lørdagen i januar kirken var ledig. Det er populært med vinterbryllup på Røros.