Disse representerer Røros under fylkesmønstringen

Foto: UKM 2018

Etter tre dager med UKM-aktivitet, både på Ungdommens Hus, i utstillingslokalet, i vrimleområder på Storstuggu, med workshoper og sceneforestillinger – er UKM 2018 omsider over. Det ble en flott UKM også i år – med mange flotte opplevelser for de som deltok! Som alltid skal det velges ut et knippe ungdommer som skal representere Røros kommune under fylkesmønstringen. Utvalget skal speile kvaliteten og bredden i de uttrykkene som var påmeldt. Årets vurderingskomite har falt ned på følgende deltagere:

 Maria Brattås (17)

Gjenbruk (Type: søm – en jakke laget av gamle bukser).

Maria Brattås har laget en jakke av gamle bukser. Foto: Tove Østby

Kaitlin Anette Davis (15)

OC nr 12 (Type: Manga og semi realism-tegninger fargelagt med Copic-tusjer)

Foto: Tove Østby

Eilin Sundt Sivertsvold (18)

Det du ikke ser (Type: Tusjtegning)

Foto: Tove Østby

Ella Kverneng (14)

Skulptur (Type: Keramikkskulptur)

Foto: Tove Østby

Sebastian Andersen (20)

Egenkomponert melodi

Foto: Tove Østby

Agendateateret: Bak maska
Amalie Trollerud Jansen (15)      

Erika Kokkvoll (17)

Malin Zimmermann (15)

Ronja Jacobsen (17)

Sander Bekkos Holm (16)             

Vilde Schwencke Johnsbråten (16)

Foto: Tove Østby

Peder Angel Langen (14)

Å kunne æ skrive (Tekst og melodi: Lars Bremnes)

Foto: UKM 2018

Vilde Schwencke Johnsbråten (16) og Gard Schwencke Johnsbråten (13)

Minnie the Moocher (Tekst og melodi: Cab Calloway/Irving Mills)

Foto: Tove Østby

David M. Riddervold (14)

Konferansier

Foto: Tove Østby

I tillegg sender UKM Røros 3 arrangører videre;

Ronja Brynhildsvoll (13)Ellinor Bransfjell (14) og Victoria Sandnes (14)

 

Vurderingskomiteens kommentarer til de som skal representere Røros kommune under fylkesmønstringa i Bjugn, 13.-15. april:

 Maria Brattås

Gjenbruk (Type: søm – en jakke jeg har laget av gamle bukser).

Forfriskende å se redesign som en del av kunstutstillingen på UKM.

Hun kommer med et stødig og godt håndverk gjennom søm på denim og skaper et klesplagg som står frem som et ordentlig og motesterkt klesplagg. Fint å se noe eksisterende blir tatt hånd om og gitt et nytt liv. En moderne fremstilling av en tradisjonell designform.

Kaitlin Anette Davis

OC nr 12 (Type: Manga og semi realism-tegninger fargelagt med Copic-tusjer)

Kaitlin viser en stor kunnskap og forkjærlighet til den japanske kunstformen manga i sine tegninger.

Hun har med sin tegning her tatt utgangspunkt i mangaens estetikk og skapt sin helt egen originale karakter gjennom en veldig bra fargebruk og et håndverk som kan måle seg med profesjonelle mangategnere.

Eilin Sundt Sivertsvold

Det du ikke ser (Type: Tusjtegning)

Eilin har forsøkt seg på blekk og tusj i denne store tegningen, og det liker vi. Vi blir med på en reise inn mellom konglens detaljrike landskap på jakt etter den norske fauna.

Tegningens store format gjør at man blir trukket mot tegningen fra lang avstand og oppdager nye overraskelser jo nærmere en kommer. Det kraftige mørket kombinert med arkets hvittoner gjør at tegningen får et sterkt grafisk uttrykk som gir et sterkt visuelt tilstedeværelse.

Ella Kverneng

Skulptur (Type: Keramikkskulptur)

Dette er et godt anatomisk prosjekt, med et motiv som lar oss undre og lure. Håndverket er godt og fargebruken er akkurat riktig for å skape en mystisk følelse over en liten skulptur. Det lille hodet ligger på bordet stirrer ut med sterkt malte gule stirrende øyne. Blikket er intenst mot noe ukjent, og munnen er stram på den lille nonneaktige skikkelsen.

Sebastian Andersen

Egenkomponert melodi

Det er alltid fint å se noen tørre å satse på egenkomponert musikk på UKM. Med et selvsikkert grep om gitaren viser han oss et stødig og godt teknisk gitarspill. Her har Sebastian skapt et underliggende tema som tar oss med på en ferd i et kult nytt lydlandskap.

Agendateateret

Bak maska (Tekst: Agendateateret, selvlaget)

Det hele starter med et absurd bilde på scenen med fargerike masker som titter mot publikum, før en og en følelse dukker frem på treffende vis. Det er en artig og absurd verden som tar opp et tema som påvirker oss alle, være seg ung som gammel. Gjenkjenningsfaktoren er stor og skuespillerpresasjonene er gode.

Peder Angel Langen

Å kunne æ skrive (Tekst og melodi: Lars Bremnes)

Det er en veldig fin kontrast på den store scenen med den ensomme rockekledde sangeren med den kraftige røsten og sangen han har valgt å synge. Man venter nesten på en rockelåt når han står der, men får en positiv overraskelse når Bremnes sine ord og toner kommer ut på scenen.

Han har en stødig sterk stemme som holder oss fast gjennom hele sangen. Det er ingen tvil om at han har en god kontroll på stemme, fremførelse og sangen der på scenen.

Vilde og Gard

Minnie the Moocher (Tekst og melodi: Cab Calloway/Irving Mills)

Her får vi en helhetlig godt fremførst sceneopptreden av en god gammel jazzklassiker, med Vilde og Gard sin versjon av Minnie the Moocher. Her får også publikum være med som en del av sangen i et godt samspill mellom de på scenen og de i salen. Klærne, musikken, saksofonspillet og kjemien mellom aktørene på scenen gjør dette til en både fengene og morsom opplevelse. Det blir aldri et kjedelig øyeblikk under hele sangen.

David M. Riddervold

Konferansier

David holder publikum i sin hule hånd fra første øyeblikk, være seg gjennom presentasjon av neste nummer, praktisk informasjon eller en sang i ny og ne. Han er morsom og tydelig, og viser at han har selvironi og er svært scenevant. Han tar ting på en strak arm som en selvsikker sjel og gjennom publikumskontakten trekker oss inn i den eventyrsverden som UKM er.

Vurderingskomité:

Stian Tranung
Andreas Sandnes
Synne Solli Nygjelten