Deltar på Midtnordisk spel-seminar

Arnfinn Strømmevold skal synge og fortelle på Midtnordisk spel-seminar. Foto: Tore Østby

Arnfinn Strømmevold deltar på Midtnordisk spel-seminar som blir arrangert på Fosen i august. En halvtime på fredagen skal Arnfinn synge og fortelle om Elden.

Midtnordisk spel-seminar blir arrangert på Fosen 16.-18.august, da skal omkring 90 deltakere fra Norge, Sverige og Finland samles til Midtnordiske kulturdager på Ørlandet og Rissa, under tittelen «Open Air Storytelling – Spotlight On Summer Plays», skriver Sør-Trøndelag fylkeskommune i en pressemelding. 

Foredrag, diskusjoner, premiere på «Den siste viking» og mini-konserter med Kari Rueslåtten og Gunnhild Sundli er noe av det deltakerne får oppleve. Ørlandet Kultursenter, Austrått, gravfeltet på Refsnes og Museet Kystens Arv utgjør rammene for årets Midtnordiske kulturdager, som arrangeres for 34. år på rad.

Kari Rueslåtten skal åpne det hele med noen smakebiter fra sitt kommende soloalbum. Dette skal skje i Store sal på Ørlandet kultursenter, og til denne biten blir dørene åpnet for alle som ønsker å høre.

På dag to flytter konferansen ut til Rissa og kulturminnefeltet på Refsnes. Der vil deltakerne bli møtt av en liten friluftskonsert med Gunnhild Sundli, før det blir lunsj i det fri og vandring i feltet, som huser kulturminner som spenner over 9000 år.

Turen går videre til Museet Kystens arv, hvor deltakerne etter paneldebatt og middag får overvære premiereforestillingen på årets oppsetning av «Den siste viking».

Blant bidragsyterne finner ellers blant annet Arnulf Haga, Torvald Sund, Sigurd Ohrem og Kristin Prestvold. Regissør av årets «Den siste viking», Nils Gaup, vil også komme innom, i tillegg til flere svenske og finske aktører fra spel- og teaterfeltet.