Bør Børson i fjor, juleforestilling i år

Foto: Tove Østby

8.trinn ved Røros skole setter opp Charles Dickens legendariske julefortelling om Ebenezer Scrooge. Det er en tradisjon at 8.trinn lager en juleforestilling med utgangspunkt i Dickens julefortelling «A Christmas Carol». Nå øver elevene for fullt til premieren som er torsdag 21.desember, på Storstuggu.

Årets 8.trinn er de samme elevene som før jul i fjor satte opp Bør Børson, på Storstuggu.

– Vi setter opp vår versjon av En julefortelling, som er tilpasset gruppa. På årets 8.trinn er det mange flinke sangere og folk som spiller i band, sier regissør Unni Ryen.

Foto: Tove Østby

Å sette opp en slik forestilling er et samarbeidsprosjekt for hele klassen, det er mange oppgaver som skal fordeles bla. roller, scenografi, media og billetter. De to siste ukene før jul er prosjektuker, der det bare jobbes med juleforestillingen.

Premieren på torsdag er åpen for alle som ønsker å se En julefortelling. Premieren starter kl. 17.30. På fredag, siste skoledag før jul skal det være skoleforestilling for ungdomstrinnet og mellomtrinnet.

– Vi håper mange kommer på premieren, dette blir en flott forestilling som gir julestemning, sier Unni Ryen som lover en reise fra London på 1800-tallet til Rotmo´s Vårres jul.

Ebenezer Scrooge startet juletiden med sin forakt, kjefter på sin trofaste assistent og den lystige nevøen. Men når juleåndene fra fortid, nåtid og fremtid dukker opp og tar han med på en reise som avslører sannheten han nødig vil se, må han åpne sitt hjerte og gjøre det godt igjen. Skuespillet er basert på en bok av Charles Dickens fra 1843.

Foto: Tove Østby