Boklansering under Femundløpet

Forfatter Marit Beate Kasin.

Femundløpet er omtalt i boken «Vinterdans. 1000 kilometer. 14 hunder. Én kvinne» av Marit Beate Kasin. Boken lanseres i forbindelse med årets Femundløpet.

Tre ganger har Marit Beate Kasin deltatt i Finnmarksløpet, et beintøft kappløp på over 100 mil i noen av de mest krevende og øde fjellområdene i landet. En indre og ytre reise, fra å være nybegynner i langdistanse hundekjøring, til å bli Norgesmester og sammenlagtvinner i Europas lengste hundeløp.

Gjennom gripende historier fra et tiår som hundekjører forteller Marit Beate Kasin om sin altoppslukende lidenskap. Om et liv i storm og stillhet, tett på naturen og hundene.

Boken blir gitt ut på Aschehoug, og i følge forlaget er dette en bok om å leve enkelt og drømme stort. Om samspillet mellom mennesker og dyr. Om kreftene i naturen og i oss selv, og hvordan møtet med ekstreme situasjoner og utfordringer gjør oss sterkere.

«Bærer du med deg respekt og kjærlighet, og åpner opp for naturen og menneskene du møter, blir du i ett med alt, og kraften vokser til en sterk, ustoppelig energi.»

I år starter ikke Marit i Femundløpet, men hun vil være med i presseteamet. Amneus boghandel vil selge boken på stand ute i startområdet.