Bibelen – spennende lesing

Knut Brandstorp. Foto: Tove Østby

Leserinnlegg fra Knut Brandstorp:

Av og til leser jeg i Bibelen. Det får meg til a tenke på den tids skribenter. For en fantasi, for en skrivekunst. Enten de het Lucas, Markus eller Johannes. De hadde aspirert til Bokhandlerprisen hele gjengen.

I dag leste jeg noe fra Galaterne. Der star det: ”Her er ikke jøde eller greker, her er ikke træl eller fri, her er ikke man eller kvinne, for vi er alle som en… etc. Da er det jeg kunne tenke meg å supplere lista. Her er ikke hvit eller sort, heterofil eller homofil, her er ikke muslim, buddhist eller kristen. Slik kan vi fortsette å finne ut at det finnes trolig en Gud, og han eller hun – er Gud for oss alle. Så hvorfor ikke lese ”Kjærlighetens evangelium” med åpne øyne – og ikke bruke bibelens ord til å spre vondskap?

I dag har jeg lest om matvareutdelingen på Genesarets sjø. Jesus som metter 5000 mennesker med noen fisker og noen brødslingser. Tankene gikk til dagens fiskeriminister som sørger for torskefangst i milliardærklasse. Kjære Per, tenk for en helt du ville bli om en del av disse milliardene kunne gå til millioner av mennesker som går sultedøden i møte. Og du, trur du ikke vi i gamle mor Norge ville overleve i alle fall?

Knut Brandstorp: