Besøkshund på Gjøsvika sykehjem

Hunden Nala liker å være på besøk på Gjøsvika sykehjem. Foto: Tove Østby

Hver mandag får Gjøsvika sykehjem besøk av besøkshunder. Det er Røros Røde Kors som har ansvaret for besøkshund-ordningen, og alt med besøkshund går gjennom dem. Tre ekvipasjer er godkjent til å være besøkshund.

De ansatte ved sykehjemmet er tilstede når hundene kommer på besøk inne på avdelingene, på fellesstuene. Besøkshund-ordningen skal være en hyggelig opplevelse for både de som bor og jobber på sykehjemmet og for hund og fører.

Besøkene på Gjøsvika sykehjem startet for 1 år siden. For å bli besøkshund må ekvipasjen ha et to helgers kurs, der det er fokus på hunden. På kurset skal man se at hunden takler situasjoner som kan oppstå under et besøk på et sykehjem. Kurset blir avsluttet med test på situasjoner som kan oppstå, og test på mat så hunden ikke er mataggressiv. Alle som ønsker det kan ta kurs, og man trenger ikke å være medlem i Røros Hundeklubb for å delta.

– Besøkshunden tilfører beboerne ved sykehjemmet et avbrekk i hverdagen. Og mange av dem har hatt hund tidligere. Beboerne blir veldig glade når besøkshunden kommer på besøk, sier leder i Røros Hundeklubb, Monica Nordbrekken. Hun legger til at denne ordningen også har en helsegevinst.

Et besøk varer i ca. en time. Røros Røde Kors og Røros Hundeklubb ønsker at flere blir med på besøksordningen, da kan de utvide tilbudet.

– Er det noen som ønsker å bli med, ta kontakt, sier leder i Røros Røde Kors, Øystein Thorsen.

Leder i Røros Røde Kors, Øystein Thorsen og leder i Røros Hundeklubb, Monica Nordbrekken sammen med hunden Nala, som er besøkshund på Gjøsvika sykehjem. Foto: Tove Østby