Arild synger Jacques Brel

Arild Sundt skal ha konsert på Kaffestuggu. Foto: Tove Østby

I morgen, fredag 6. oktober presenterer Arild Sundt sanger av Jacques Brel på Kaffestuggu. Arild har sunget sanger av Brel i tre år. Brel er en belgisk født, franskspråklig artist som hadde sin storhetstid på 1960-tallet.

Arild har farsslekt fra Røros, og det er andre gang han holder konsert på Røros. Tidligere har han hatt konsert på Thomasgaarden.

Her er en liten smakebit på hva publikum får høre på Kaffestuggu i morgen kveld.

Jacques Brel ble født utenfor Brüssel i 1929. Han vokste opp i en katolsk familie. Faren hans drev en kartongfabrikk, etter hvert begynte Jacques å jobbe ved fabrikken. Men etter hvert begynte Jacques og kjede seg og endte tilslutt opp med å reise til Paris som 20-åring, og skulle prøve å slå seg fram som sanger.

I følge Arild Sundt gikk det tungt i starten, men i 1959 kom den platen som gjorde at han slo igjennom, og 1960-tallet er storhetstiden til Brel.

På konserten i morgen kveld blir det også sanger av Cornelis Vreeswijk, det er trolig en artist som folk har mer kjennskap til.

– Det er klare forbindelselinjer mellom Vreeswijk og Brel. Vreeswijk kom til Sverige som liten guttunge, og da han ble litt eldre la han merke til Jacques Brel. Og både i tematikk og litt i uttrykket er det likhetspunkter mellom Brel og Vreeswijk, sier Arild.