Annerledes gudstjeneste i Røros kirke

Foto: Tove Østby

Allehelgenssøndag inviteres det til en spennende og annerledes gudstjeneste i Røros kirke. Gudstjenesten feires som Soul Church (Ung Messe) sammen med Røros Soul Children, og legges i tillegg opp som temagudstjeneste med utgangspunkt i Harry Potter-universet, skriver Røros Kirkekontor i en pressemelding. 

Det finnes en mengde ulike tradisjoner knyttet til Allehelgensdøgnet. Allehelgensaften (eller Halloween, som nå markeres fast 31. oktober) vandrer spøkelser og hekser rundt i gatene, mens selve Allehelgensdagen (som tradisjonelt lå på 1. november) er dagen for å feire alle de av våre kjære og alle våre mentorer og forbilder som har gått foran oss og inn i Guds evighet.

Gudstjenesten i Røros kirke Allehelgenssøndag 2016 befinner seg et sted i dette spenningsfeltet. Vi trekker veksler på et litterært univers hvor det finnes både hekser og trollmenn og magiske vesener. Samtidig utgjør fortellingen om Harry Potter en form for moderne forbilde-fortelling. Han er kanskje ingen helgen i tradisjonell forstand, men jammen har vi mye å lære av ham likevel.

Under gudstjenesten blir det bønnevandring i Harry Potters verden. Prekenen vil hente opp elementer fra den første boka i J.K. Rowlings bokserie (Harry Potter og De vises stein). Deler av musikken i gudstjenesten får også et Pottersk preg. For øvrig er Røros Soul Children forsangerkor, og de bidrar også med soloinnslag under messen. Denne søndagen tør vi virkelig si det: Denne gudstjenesten passer for alle, fra 0 til 100 år.
Det er ikke minnegudstjeneste i Røros menighet Allehelgenssøndag. Denne holdes også i år på Nyttårsaften, slik skikken er i Røros menighet. Brekken og Glåmos menigheter har minnegudstjenester Allehelgenssøndags kveld med lystenning og navnelesning. Se egen annonsering.