An-Magritt i Johan Falkbergets rike

Foto: Christianus Sextus - en vandring inn i Johan Falkbergets rike

I dag og i morgen vises utendørsforestillingen «An-Magritt – på egen hand». Johan Falkbergets forfatterskap fremføres i sitt rette element ved ruinene av Christianus Sextus gruve.

Årets forestilling er et gjensyn med An-Magritt. Forestillingen baserer seg på andre og tredje bindet i romansyklusen «Nattens brød» om den sterke malmkjørersken. Johannes Konstknekt har åpnet hjertet hennes, men har måttet reise for å utføre oppdrag andre steder i landet. Alene kjemper An-Magritt en dramatisk kamp mot bygdesladder og egne demoner. Hun strever og pløyer og sår, og går sine egne veier i kampen for å overleve. Alt mens hun lengter etter dagen hun skal se Johannes igjen slik at de kan fortsette livene sine sammen.

I forestillingen medvirker: Heidi Gjermundsen Broch, Lasse Kolsrud, Hallgrim Hansegård, Olav Luksengård Mjelva og Erik Rydvall.

Heidi Gjermundsen Broch var også med i forestillingene i 2014 og 2016. Foto: Christianus Sextus – en vandring inn i Johan Falkbergets rike

Det er Røros Museums- og historielag som er arrangør av utespillet An-Magritt – på egen hand. I år er det 5. året det er forestilling ved ruinene av Christianus Sextus gruve.

Lasse Kolsrud er kunstnerisk leder for Christianus prosjektet og han har medvirket nesten hvert år siden oppstarten. Foto: Christianus Sextus – en vandring inn i Johan Falkbergets rike
Hallgrim Hansegård var grunnleggeren av FRIKAR. I helga danser Hallgrim i forestillingen på Christianus Sextur. Foto: Cathrine Dokken
Olav Luksengård Mjelva og Erik Rydvall var også med på fjorårets forestilling på Christianus Sextus. Foto: Tore Østby
Toril Kojan skal ha kunstutstilling i stallen på Christianus Sextus i helga. Foto: Tove Østby

Den første forestillingen på Christianus Sextus var i 2013. Da var det forestillingen «Klangen av Christianus Sextus» som ble vist. Deretter har det vært forestilling hver sommer: 2014: «An-Magritt – malm og mannfolk». 2015: «Bergløitnanten – og den gamle fyrhauer». 2016: «Over kjölen» og 2017: An-Magritt – på egen hand.