5 år med Bergstadbuketten

Foto: Tove Østby

Bergstadbuketten på Domussenteret ble etablert for 5 år siden. Da Domus kjøpesenter ble bygd om fikk blomsterbutikken både nytt navn og nye lokaler. I dag ligger butikken ved hovedinngangen, på venstre side når man kommer inn på sentret. Tidligere var butikken plassert midt i kjøpesenteret, og hette Grønne fingre.

– Etter at vi flyttet inn i de lokalene, som vi har i dag ble det bedre muligheter til å ordne det meste. Nå tar vi på oss alt innen binderi, sier Rita Kulseth, Marit Løvdal og Randi Skevik hos Bergstadbuketten.

Bergstadbuketten har tre ansatte. Det er Rita Kulseth som er avdelingsleder, Marit Løvdal som er fagarbeider og Randi Skevik som er medarbeider. Alle tre er blomsterdekoratører.

De tre ansatte har lang fartstid innen faget, og har fagbrev. Til daglig jobber de med både sorg og glede. Bl.a. ordner de blomster og kranser til begravelser, brudebuketter, og ellers blomster og tilbehør til ulike anledninger om det er hverdag eller fest.

Bergstadbuketten er en Inter Flora-butikk og sender blomster verden rundt.

Rita, Marit og Randi er glad for at butikken har ei frodig stor kjøle til enhver tid.

– Vi elsker blomster og kunder, sier de tre.

Desember er den største måneden i året for Bergstadbuketten, da er butikken fylt opp med juleblomster. Bl.a. julestjerner, svibler, amaryllis, juleroser, juleglede, stuegran, juledekorasjoner, tulipaner, roser og orkide. Den mest populære juleblomsten er julestjernen, det er den det går mest av i ukene som kommer. I tillegg er stuegran blitt en populær juleblomst.

– Bestill i god tid, det er lurt å være tidlig ute, sier Rita, Marit og Randi som bringer ut blomster i hele Fjellregionen.