Fikk lån i Rørosbanken med falsk underskrift

Treholt-forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen, er beskyldt for å ha forfalsket konas underskrift, og fått 800.000 kroner i banklån fra Rørosbanken. Dette kommer fram i en artikkel på nettavisen.no. i dag. Nettavisen har hatt en serie artikler om Treholt-forfatter, privatetterforsker og tidligere journalist Geir Selvik Malthe-Sørenssen.

Nettavisen avslører i dag at
Nettavisen avslører i dag at Geir Selvik Malthe-Sørenssen er beskylt for å ha lurt Rørosbanken med falsk underskrift.

Geir Selvik Malthe-Sørenssen, kom i riksmedias søkelys, etter at han i 2010 ga ut boken «Forfalskningen – Politiets løgn i Treholt-saken». I midten av februar i år avslørte VG at Malthe-Sørenssen har fått en svensk bruktbilselger til å late som han var en hemmelig agent som kunne bidra med informasjon i Treholt-saken.

Nettavisen har hatt flere saker om økonomiske forhold knyttet til Malthe-Sørenssen. Nettavisens sak i dag, handler om en ankesak knyttet til mislighold av et boliglån over lang tid.

I dokumenter Nettavisen har fått tilgang til, går det frem at Treholt-forfatteren skal ha forfalsket et pantedokument, hvor han og hans fraseparerte kone tar opp et lån på 800.000 i Rørosbanken.

I de samme dokumentene står det at kona ikke hadde kjennskap til pantedokumentet, hvor hennes underskrift angivelig står. Malthe-Sørenssen skal også ha forfalsket en fullmakt til sin advokat for å gjennomføre saken med tvangssalget. I et brev til Statens Kartverk skriver kvinnens advokat Mariann Lande i advokatfirmaet Prétor, blant annet:

Malthe-Sørenssens tidligere advokat og forsvarer i straffesakene, Jonny Sveen, ønsker ikke å uttale seg om saken. Drammen tingrett kommer heller ikke til å foreta seg noe overfor advokaten, da det er grunn til å anta at han ikke visste om at fullmakten, eller øvrige dokumenter, var forfalsket, får Nettavisen bekreftet. 

I brevet Lande har skrevet på vegne av sin klient, kommer det også frem at Malthe-Sørenssens fraseparerte kone ikke kjente til lånet på 800.000, og har forsøkt å få slettet dette. Så langt har Rørosbanken ikke etterkommet kravet.

«XX har aldri sett dette dokumentet (pantedokumentet fra RørosBanken, journ. anm.) før vi nå fikk det oversendt fra RørosBanken, og hun har følgelig heller aldri signert dette, skriver advokaten.»

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til de som står i brevet, sier Lande til Nettavisen.

Banksjef i Rørosbanken Even Kokkvoll er bundet av taushetsplikten i forhold til kunder, og kan ikke kommentere Nettavisens avsløringer i dag.

– Vi har ingen mulighet til å kommentere kundeforhold, sier Kokkvoll til Rørosnytt.

I den aktuelle saken ser det ut til at banken har godkjent det omstridte dukomentet uten å han kontroll på at underskriften er ekte.

– Der det er snakk om lån, kan det godt være at den som signerer ikke er til stede. Det kan i noen tilfeller skje at signeringen skjer på annet sted enn banken. Vi behandler lånesaker etter det som er normen og reglene. Det er ikke bare en måte dette gjøres. Kan heller ikke svare på om vi har hatt tilfeller med falsk signatur her i banken. Dette kommer også under vår taushetsplikt, sier banksjef i Rørosbanken Even Kokkvoll til Rørosnytt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn