30.000 til redningshundene

Britt Solli, Ingrid Svendsen og Anne Katrine Dille.

Når folk blir borte er de redningsmannskapenes viktigste medarbeidere. Tiden er ofte knapp, men nesene er sylskarpe. De har øvd mye og kan sine saker. I dag fikk Norske redningshunder – Røros lag 30.000,- i julegave fra Rørosbanken.”Folkets julegave” ble delt ut i bankens lokaler i dag.

Via vår Facebookside har Rørosbanken i hele desember oppfordret alle til å komme med forslag på ildsjeler. Det være seg en trener, en dugnadsentusiast eller en annen person som står på litt ekstra for enkeltpersoner, barn eller andre i Røros kommune.

Blant de nominerte har banken valgt ut tre ildsjeler som har fått velge seg én organisasjon/ lag som har vært med i trekningen om gaven på kr 30.000,-. De tre personene som ble valgt ut blant de nominert og dertil deres valgte organisasjoner var: 1. Jørgen Tronsmed, Røros Grappling Club 2. Anne Katrine Dille, Norske Redningshunder, Røros lag 3. Gunnar Berg, Røros Tur- og løypeforening.

Vinneren ble Anne Katrine Dille som ønsker å gi gaven på kr 30.000,- til Norske Redningshunder Røros lag.(NRH). Dille ble nominert for sitt brennende engasjement for nettopp NRH. Hun er instruktør og drifter treningene tre ganger i uken, og er også styremedlem i NRH Røros lag. Dille sier at det nesten er umulig å forstå hvor mange timer det legges ned for å få lære opp både hunder og hundefører. Dille har selv to godkjente redningshunder.

– I det øyeblikk det handler om liv og død er alt arbeidet verdt hver time, sier Dille, og legger vekt på det samfunnsmessige bidraget hun føler på i dette arbeidet. RørosBanken skriver til Rørosnytt at de er glad for å kunne gi årets julegave på kr.30.000 til dette formålet.

Rørosnytt gratulerer hundene, de som trener dem, og de som blir funnet av dem når uhellet har vært ute!